Region

Svet

Region

Miki Manojlović: činim uslugu Albancima

Glumac Miki Manojlović izjavio je da se Albancima nije mogla dogoditi bolja stvar nego da on u filmu "Besa" Srđana Karanovića glumi Albanca Azema koji je u ljubavnoj priči sa jednom Slovenkom.

Miki Manojlović: činim uslugu Albancima



"Prezime mi se završava na ić, zar ne? A pri tom, ja baš nisam neki nepoznati glumac", rekao je Manojlović na konferenciji za novinare povodom premijere filma "Besa" koja je zakazana za 30. mart u Centru "Sava".

Da li Azem, lik kog igrate, održava datu reč kad se zaljubljuje u Leu?

- On je dozvolio sebi taj prekršaj, ali je to potpuno ljudski i u tome i jeste kvaka ovog scenarija. On nije dao reč da neće nju da voli, već da će da je čuva. On je nije ni dodirnuo. Krajnje zanimljivo.

Igrate i u „Neka ostane među nama”, za koji se u Hrvatskoj traži zabrana zbog „vređanja javnog morala i diskriminacije žena”.

- Prvi put čujem za to. Ne znam kako publika prima taj film i zašto bi želeli zabranu. Ali, to bi bilo super – zabranjeni filmovi su najpopularniji.

Možete li da napravite neku paralelu između ova dva ostvarenja?

- Nema paralele, to su potpuno dva različita filma.

Na osnovu čega birate uloge?

- Privuče me sadržaj, smisao. Odbijam one bez smisla. U karijeri imam dosta različitih uloga, a to je sreća, luksuz.

S kim ne odbijate saradnju?

- Sa ljudima koji me zanimaju. Nemam više neke ambicije, nemam idole, nikad ih nisam imao. Ne verujem nikad i nikom, dok se ne uverim u suprotno.

Koji projekat vas trenutno okupira?

- Sad imam Filmski centar Srbije, predsednik sam Upravnog odbora, ali neću ni tu moći beskonačno da budem. To je ogroman napor, ali već ima i velikih rezultata, velikih pomeranja. Ne znam dokle ćemo stići, ali mislim da je vreme da akumulacija talenata u Srbiji dobije kakve-takve uslove. Treba pomoći da se što više snima ovde, kao i da stranci dolaze da snimaju ovde. To su dve vezane i odvojene stvari.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>