Svet

Region

Premijera novog filma Džordža Klunija na Filmskom festivalu u Berlinu

Novi film Džordža Klunija "The Monuments Men" publici će biti predstavljen početkom iduće godine, i to na Filmskom festivalu u Berlinu.

Premijera novog filma Džordža Klunija na Filmskom festivalu u Berlinu



Iako je najavljivano da će novi film Džordža Klunija startovati u decembru, premijera "The Monuments Men" će ipak malo okasniti, te je zakazana za Filmski festival u Berlinu, u februaru iduće godine. "Nismo imali dovoljno vremena da sve obavimo kako treba, pa će zato premijera okasniti", objasnio je Kluni.

U filmu u kojem igraju i Met Dejmon, Kejt Blanšet, Žan Dižarden i Bil Mari, glavni "motor-pokretač" je holivudski šarmer Džordž Kluni, budući da on i piše i glumi i režira. Stoga, ni ne čudi što je premijeru odložio dok sve ne bude pod konac!

Inače, film je rađen u nemačko-američkoj produkciji, i zasnovan je na istinitoj priči koja govori o potrazi za delima koja su nacisti tokom Drugog svetskog rata pokrali.

"Preko pet miliona predmeta koje su nacisti ukrali vraćeni su u zemlje porekla. Nedavno otkriće u Minhenu, a pronađeno je više od 1.400 dela Pikasa, Matisa i Renoara, pokazuje da je krađa umetničkih dela veoma aktuelna tema, a film upravo govori o njoj", rekao je direktor berlinskog festivala Diter Koslik.

Autor: T.I.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus


>