Region

Svet

Novak Đoković dokazao da je jači od svega! Povređen doneo pobedu Srbiji! (Foto)

Iako je najbolji teniser sveta ozbiljno istegao ligamente skočnog zgloba na početku meča, uspeo je da Srbiji donese i treći bod u duelu protiv SAD, savladavši Sema Kverija sa 7:5, 6:7, 6:1. 6:0!

Novak Đoković dokazao da je jači od svega! Povređen doneo pobedu Srbiji! (Foto)



On je borbu za polufinale otvorio pobedom nad Džonom Iznerom, da bi Kveri bio bolji od Viktora Troickog, a onda je tandem Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac u epskom meču srušio najbolji dubl sveta, braću Boba i Majka Brajana i otvorio Srbiji vrata polufinala.

Srbija je u polufinalu Dejvsi Kupa! Hrabri Novak Đoković je i pored povrede koju je zadobio na startu meča sa Semom Kverijem uspeo da pobedi u četiri seta, donese pobedu Srbiji u četvrtfinalu Dejvis kupa i plasman u polufinale.



Nakon što je u trećem gemu izgubio ravnotežu i iskrenuo zglob, Đoković je odmah dobio medicinsku pomoć, bio u jakim bolovima, ali je odlučio da nastavi meč, rizikujući da još više ugrozi svoje zdravlje.

Hramao je u prvom setu, pravio grimase, ali nije odustajao. Lavovski se trudio, uspeo da osvoji prvi set, imao malu krizu u drugom, a onda “vaskrsnuće”. Od preostalih 13 gemova, osvojio je 12 i naklon do poda srpske nacije za čitav život.

Novak je otkrio da nije postojala dilema da li će nastaviti meč u trenutku kada je realnije bilo da završi u ambulanti.



"Ovo je pre svega moja odluka! Kao i da igram u Dejvis kupu. Raspored je takav kakav jeste. Sviđalo se to nekima u timu ili ne, ja snosim odgovornost za svoje postupke. Nije mi nimalo žao. Ove pobede mogu da nam donesu još puno samopouzdanja za individualne karijere, a retke su prilike kad možemo da igramo za Srbiju", završio je Novak Đoković.

U četvrtom setu, kao da je “zamrzao” povredu, Đoković je nastavio da teroriše Kverija, u prvom gemu je napravio brejk, i to sa nulom! Kveri je potpuno posustao, a Nole je kao na treningu došao do pobede, osvojivši četvrti set rezultatom 6:0!



Kanađani su u Vankuveru slavili protiv Italije identičnim rezultatom kao Srbija protiv Amerikanaca, 3:,1 i zakazali meč sa “orlovima” u kojem će pasti odluka o finalisti prestižnog takmičenja.

Duel sa Kanađanima trebalo bi da bude na programu od 13. do 15. septembra, a srpska selekcija biće domaćin, po svoj prilici u “Kombank Areni” u Beogradu. Ne treba ni napominjati da će naša reprezentacija predvođena Noletom biti veliki favorit u tom odmeravanju snaga, mada naravno, nikog ne treba potcenjivati, pa ni Kanađane.

Čestitamo Novaku i našoj reprezentaciji na sjajnoj pobedi i želimo im pobedu i nad Kanađanima u finalu Dejvis kupa!

Autor: M.P.
Izvor: Telegraf
Foto: AP

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>