Region

Svet

Region

Nagrađena glumica Dara Džokić

Glumačka nagrada "Žanka Stokić" uručena je  ovogodišnjoj dobitnici Dari Džokić na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Nagrađena glumica Dara Džokić



Prošlogodišnja dobitnica Gordana Đurđević Dimić pročitala je obrazloženje žirija, čiji je počasni predsednik Stupica, koja nije bila na svečanosti. Nagradu "Žanka Stokić" do sada su dobile i Milena Dravić, Radmila Živković, Đurđija Cvetić, Jelisaveta Sablić i Ružica Sokić.

Žiri je istakao da Dara Džokić poseduje otmenost i nenametljivost, glumačku sposobnost i majstorstvo, ozbiljnost i predanost u igranju kako glavnih tako i epizodnih uloga sa jednakom snagom.

Posebno su pomenute njene uloge Katarine u drami "Sveti Georgije ubiva aždahu", naslovnih likova u predstavama "Marija Stjuart" i "Kneginja od Foli Beržera", Ceremonijal-majstora u "Kabareu", Milice u "Odumiranju"...

"Hvala ti, Miro što si se prva setila velike, a ponižene, kažnjene i zaboravljene Žanke. Respektabilni niz prethodnih dobitnica liči mi na žensku glumačku gardu sa zadatkom da sačuva ono tanano i krhko kreativno biće koje hoće da igra, da se igra, da živi pozorište uprkos svemu", rekla je Džokićeva.

O njenom radu na svečanosti su govorili kolege i prijatelji Branislav Lečić, Alisa Stojanović, Vuk Kostić, Petar Kralj i Svetlana Bojković, prva dobitnica ovog priznanja.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>