Region

Svet

Novak Đoković: Nisam zaslužio finale

Posle ukupno 3.288 sati, 137 dana, 17 uzastopnih pobeda u 2013, odnosno 22 trijumfa računajući i završnicu prošle sezone, tri titule i nebrojeno fenomenalnih izdanja, Novak Đoković je izgubio meč.

Novak Đoković: Nisam zaslužio finale



Nedovoljno dobro izdanje najboljeg igrača na svetu kaznio je Huan Martin del Potro i zasluženo se plasirao u finale Indijan Velsa – 4:6, 6:4, 6:4.

Imao je Nole svoje šanse, vodio je 3:0 u trećem setu, ali nije umeo da ih iskoristi, za razliku od Argentinca, koji je bio borbeniji i konkretniji na terenu usred kalifornijske pustinje, gde je temperatura dostizala i 40 stepeni Celzijusa.

Međutim, posle duela, Đoković nije želeo da traži bilo kakve izgovore za poraz. Umesto toga, čestitao je Del Potru na pobedi i priznao da je bolji rival prošao u finale (igrao sinoć protiv Rafe Nadala).

"Odlučio je njegov borbeni duh i moj manjak koncentracije. Nisam zaslužio da pobedim u ovom meču. Kada god sam imao šanse u drugom i trećem setu, propuštao sam ih praveći neke neiznuđene greške. Loše sam se kretao, pa mi ostaje samo da čestitam Del Potru na trijumfu", govorio je Novak na konferenciji za štampu u Indijan Velsu.

Argentinac je dosta menjao stil igre tokom duela, od snažnih servisa, preko slajseva, drop-šotova i razbijao Novakovu koncepciju. Time je pokazao da je potpuno spreman i za najveće domete, pa i napad na "nedodirljivu" četvorku, Đokovića, Federera, Mareja i Nadala.

"Ima sjajan servis, odlično se kreće po terenu s obzirom na njegovu visinu, koristi forhend kao snažno oružje, posebno iz trka. Sa druge strane, ja nisam koristio bekhend paralelu kao što obično radim. Prosto, kao da nisam bio prisutan. Ali dobro. Takve stvari se dešavaju. To je sport. Nije mi išlo ovog puta."

Američki mediji podsetili su Đokovića na poraz od "gauča" na Olimpijskim igrama, u borbi za bronzu, i pitali ga da li je taj meč i dalje u "glavi" našeg asa, što mu stvara pritisak u novim duelima sa Huanom Martinom.

"Ne stvara mi pritisak, jer smo igrali još četiri meča od Igara. Normalno je da dueli budu neizvesni, napeti i teški kada se takmičite na ovakvom nivou protiv asova vrhunskog kvaliteta, koji su pritom i grend slem šampioni."

Novak je sportski prihvatio i činjenicu da je prekinut njegov trijumfalni niz koji je trajao od 31. oktobra prošle godine. "Ponavljam, to je sve deo sporta. Delpo je bio bolji u važnim trenucima i odigrao je prave poteze. Ja sam bio previše pasivan, a on je napadao. Ostaje mi par dana da se odmorim, pa idem posle u Majami, na naredno takmičenje", zaključuje Đoković.

Autor: B.B.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>