Ostalo

Sme�no

Na užetu hodao preko Nijagarinih vodopada! (Foto)

Nik Valenda uspeo je da za 25 minuta pređe preko Nijagarinih vodopada hodajući po čeličnom užetu, čime je postao prvi čovek koji je ostvario ovakav poduhvat.

Na užetu hodao preko Nijagarinih vodopada! (Foto)



Boreći se sa vremenskim nepogodama u vidu jakog vetra i neukrotive vode, i konstantno se izlagajući smrti, Nik je uspeo da pređe sa američke na kanadsku stranu. Obzirom da je jedini koji je ikada video prizor iznad vodopada, ne sumnjamo u njegovu izjavu da "oduzima dah".

Zanimljiv podatak je da ovaj neverovatni akrobata, 33-godišnji otac troje dece koji inače potiče iz poznate akrobatske porodice, nijednog trenutka nije izgubio koncentraciju. Kako i sam kaže, za ovako nešto je potrebna izuzetna koncentracija i trening. U pojedinim je trenucima mislio i na svog, kako kaže, fantastičnog dedu.

Niko do sada nije hodao direktno iznad vodopada iako su mnogi prešli isti, a ovako nešto je čak bilo i zabranjeno još od davne 1896. godine. Niku je trebalo dve godine da ubedi američku i kanadsku vladu da dobije dozvolu, a mnogi su u tome videli ekonomski interes.

Ovaj spektakl gledalo je 129 000 ljudi, od toga 125 000 na kanadskoj i 4 000 na američkoj strani, a karte su bile rasprodate za samo neverovatnih 5 minuta.

"Ovako nesto nikada nisam uradio", izjavio je Valenda.

















Autor: B.B.
Foto: dailymail.co.uk

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>