Region

Svet

Ivana Selakov: Prateći vokali kod nas su u deficitu (Foto)

Od 3K-dura, preko "Beogradskog proleća", "Evrovizije" do "Grandovog festivala", mogla bi se ovako ukratko opisati karijera Ivane Selakov koja je sinoć bila gošća emisije "VIP Špajz", radija Svet Plus.

Ivana Selakov: Prateći vokali kod nas su u deficitu (Foto)



Rado se seća tog vremena od pre dvanaest godina kada je, kako kaže, tražila sebe i svoje mesto pod estradnim nebom.

"U to vreme sam se bavila potpuno drugačijom muzikom, nisam ni mislila da bih mogla da budem na jednom ovakvom festivalu, kakav je Grandov. Dugo sam vagala i razmišljala o tome i to je razlog zašto je moj prvi album došao dosta kasnije", kaže Ivana.



U svojoj karijeri dugo se bavila pevanjem pratećih vokala poznatim pevačima.

"Pevati prateće vokale je izuzetan zanat. To uopšte nije jednostavno, i potrebno je imati talenat za to. Kod nas su prateći vokali u deficitu i čim se čuje da neko to radi odmah se studiji i producenti razgrabe za tim vokalom, jer je potreban a samo je par devojaka, žena, koje to rade kako treba. Sa druge strane, prateći vokal ne mora da bude i dobar lid vokal, tako da za uspeh se to mora poklopiti", kaže za radio Svet Plus Ivana Selakov koja iza sebe ima snimljenih preko dve hiljade pesama na kojima je pevala prateće vokale.



Ponosna je i na svoje učešće na "Evroviziji", kada je zajedno sa grupom "Beauty Queen" i Marijom Šerifović, dovela to prestižno takmičenje u Beograd.

"Bilo je to fantastično iskustvo, i žao mi je što taj ženski bend nije nastavio svoju priču. Sve su to dobre pevačice, ali troškovi za toliki bend su ogromni i jednostavno samo taj faktor je bio presudan da se ne održi", priča Ivana o tom periodu svoje karijere.



Na prvi album je čekala punih deset godina, ali je veoma ponosna na svoje pesme jer ih oseća i zna da će trajati jer nisu snimane kako bi bile instant hitovi. Ponosna je i na svoju saradnju sa ostalim pevačima, pogotovo na saradnju sa pokojnim Darkom Radovanovićem kao i pesmu "Daleko" koju je snimila sa Acom Lukasom. Mnogo nastupa, svakoga vikenda ima posla i kaže da su ženski pevači podređeni kada su tezge u pitanju, jer moraju da se prilagođavaju, moraju imati veći repertoar, pevati muške pesme i biti zanimljive ljudima kako bi radile.

Ivana Selakov ima svoju školu pevanja, a za svoje polaznike ima samo reči hvale i kaže kako joj je to posao za kasnije, da se ima čime baviti kada prestane da peva.



Drago nam je što smo ugostili Ivanu Selakov u emisiji VIP Špajz. Ova veoma talentovana, ali izuzetno skromna devojka svaki svoj uspeh deli i prebacuje na svoje saradnike bez kojih kaže da ne bi mogla.

Ukoliko ste propustili ovu emisiju delove intervjua možete preslušavati u audio sekciji našeg portala.

Autor: Sokol Vuk

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>