Region

Svet

Novak Djoković odbranio titulu u Majamiju (Video)

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković odbranio je titulu na turniru masters serije u Majamiju pošto je večeras u finalu savladao Britanca Endija Mareja sa 2:0 u setovima - 6:1, 7:6 (7:4).

Novak Djoković odbranio titulu u Majamiju (Video)



Ðoković je na impresivan način po treći put trijumfovao na prestižnom turniru i osvojio drugi trofej ove sezone, ukupno 30. u karijeri. Srbin je prethodno pobedio u Majamiju 2007. i 2011. godine, a večeras je prvi put u karijeri odbranio titulu na mastersima, kojih je osvojio čak 11.

U januaru je slavio na Australijen Openu u Melburnu, gde se okitio petom gren-slem titulom.

Briljantni Ðoković nastavlja da oduševljava teniske sladokusce i dokazuje zašto je trenutno bez premca u svetu. U duelu sa četvrtim nosiocem na turniru zabeležio je osmu pobedu u njihovom 13. međusobnom duelu, a pehar je prigrlio nakon što je redom preslišao Markosa Bagdatisa, Viktora Troickog, Rišara Gaskea, Davida Ferera, Huana Monaka i na kraju Mareja, i to bez izgubljenog seta.

Duel sa Britancem bio je iscrpljujući, iako to ne pokazuje rezultat. Puna dva sata i 17 minuta po velikoj vrućini vođena je divovska borba, a Srbin je na kraju zasluženo došao do vrednog trijumfa iskoristivši prvu meč loptu.

Ðoković je u prvom setu jednostavno zadivio prikazanom igrom. Prosto je pregazio tradicionalnog protivnika i prijatelja i zaslužio ovacije brojnih navijača nakon spektakularnih poena i majstorskih poteza.

Sigurno je dobio prvi set posle brejka u četvrtom i šestom gemu, ali je Marej u nastavku meča zaigrao mnogo sigurnije, pa je opasno zapretio. Posebno je bilo kritično pri vođstvu Britanca od 4:3, međutim, Ðoković je na čudesan način spasao svoj servis posle 0:30.

Marej je do kraja bio uporan i vraćao gotovo neuhvatljive lopte, ali je srpski teniser gospodario situacijom i pravovremeno osvajao poene. U taj brejku je Ðoković ponovo bio "pravi", tako da mu zaslužena pobeda u vrelom popodnevu Majamija nikako nije mogla izmaći.

U nastavku sezone teniseri će igrati na šljakastim terenima, a prvi sledeći nastup svetski broj jedan imaće na mastersu u Monte Karlu, od 15 do 22. aprila. Ðoković prošle godine nije igrao na tom turniru, tako da će mu svaka pobeda doneti nove bodove na ATP listi.



Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>