Region

Svet

Novak Djoković dobio voštanu figuru u Jagodini (Foto)

Najbolji teniser sveta, Novak Ðoković, danas je u Jagodini, u Muzeju voštanih figura, prisustvovao svečanom postavljanju svoje figure u vosku, rad beogradskog vajara Svetomira Radovića.

Novak Djoković dobio voštanu figuru u Jagodini (Foto)



Ispred prostorija muzeja, uprkos veoma hladnom vremenu, a zatim i u Sportskoj hali JASA, Ðokovića je , u pratnji domaćina, gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića – Palme, dočekalo i pozdravilo više od 6.000 ljudi.

Voštana figura Ðokovića je izrađena na osnovu video snimaka i fotografija najboljeg tenisera sveta, završena je pre 20 dana i čekala je slobodan termin Ðokovića za dolazak u Jagodinu.

novak djokovic

 Figura u prirodnoj veličini, obučena je u originalni dres i obuvena u patike koje je Ðoković nosio, sa tako je originalnim reketom u ruci, oštećenim u jednom od njegovih mečeva, na kome piše Novak.

Poziranje Ðokovića uz svoju figuru bilo je omogućeno samo snimatelju i fotoreporteru iz njegovog tima.

Figura Ðokovića je 29. u Muzeju voštanih figura u Jagodini, jedinom takvom u Srbiji, a šestom u Evropi, koji je otvoren 2008. godina i u njemu su mesto našle znamenite ličnosti iz kulture i prosvete, vere, politike i sporta iz Srbije i sa prostora bivše SFRJ.
Nosilac nagrade Sportske akademije iz Londona “Laureus” za 2011. godinu, Ðoković je, posle postavljanja figure, u Sportskoj hali JASA, zvanično otvorio meč za titulu svetskog prvaka u kik boksu, disciplina lou kik, između Bobana Marinkovića člana “Palminih tigrova” iz Jagodine i Tijaga da Silve (Thiago Belo Ferrari da Silvo) iz Brazila.
On je sa ringa poručio mladima da se bave sportom jer je to najbolji način da se afirmišu.

Otvaranju meča, prisustovao je i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>