Region

Svet

Novak Đjoković: Osvojiću Rolan Garos

Srpski teniski as Novak Đoković uveren je da može da osvoji Rolan Garos uprkos činjenici da se zbog alergije i bronhitisa ne nalazi baš u sjajnoj formi.

Novak Đjoković: Osvojiću Rolan Garos



Naš as vratio se minule sedmice treninzima, posle kraćeg odmora i oporavka, a iskoristio je priliku da prisustvuje čuvenoj trci Formule 1 u Monte Karlu. Osvedočeni ljubitelj auto-moto sporta posmatrao je trke koje su se prošlog vikenda vozile po ulicama grada gde je njegovog drugi dom. Đoković je usput upoznao mladog španskog vozača Alberta Kostu, koji je u nedelju uspeo da osvoji treće mesto na trci Formule Reno, koja je prethodila glavnom događaju dana, Velikoj nagradi Monte Karla.

Nole i Kosta su se upoznali u četvrtak kada je naš teniser obećao da će navijati za njega. Španac, inače vozač ekipe Euskatel Euskadi, svratio je odmah po završetku trke u nedelju na Novakov trening u teniski klub u Monaku da mu se pohvali, rekavši mu usput da je sada na redu da on bude tako dobar na Rolan Garosu.

"Šta, da budem treći kao ti? Ne, ja ću osvojiti Rolan Garos! Svaka čast za treće mesto, ali ja želim trijumf", ozbiljan je odgovorio Beograđanin što je jedan lokalni novinar odmah zabeležio, piše "Press". Nole se priprema punom parom za drugi grend slem sezone, Rolan Garos, koji se igra od 23. maja do 6. juna u gradu svetlosti.

Ovakva izjava Srbina dovoljno govori koliko je gladan velikog uspeha koji mu izmiče ove sezone. Inače, Nole je žrtvovao turnir masters serije u Madridu, koji je završen u nedelju pobedom Rafaela Nadala nad Rodžerom Federerom, ne bi li što spremniji dočekao grend slem u Parizu.

"Ove godine moj glavni cilj su veliki turniri, pre svega grend slemovi. Prioriteti su mi Rolan Garos i Vimbldon koje ne želim da žrtvujem zarad manjih turnira",  rekao je Đoković po predaji Filipu Krajinoviću u četvrt finalu Srbija opena.

On i njegov štab, od kako se povukao sa Srbija opena zbog zdravstvenih problema, želeli su da prvi reket Srbije napusti medijski fokus u želji da se što bolje odmori. Zato se ubrzo po završetku Otvorenog prvenstva Srbije u Beogradu sklonio u svoj dom u Monaku gde se oporavljao, pre nego što se ponovo latio reketa.

Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>