Region

Svet

Posle maratonskog meča Novak Djoković odbranio titulu na Australian Openu (Video)

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković osvojio je svoj peti gren slem trofej u karijeri. U maratonskom finalu Australian Opena, prvog gren slema sezone, pobedio je drugog tenisera sveta i dobrog poznanika Španca Rafaela Nadala sa 3:2 u setovima (5:7, 6:4, 6:2,7:6, 7:5).

Posle maratonskog meča Novak Djoković odbranio titulu na Australian Openu (Video)



Novak Djokovic u filnalu Australian Opena
Tokom veoma iscrpljujuceg meča koji je trajao skoro punih šest sati, Novak je imao inicijativu, ali i puno uspona i padova tokom meča. Nadal se trudio da na sve moguće načine dođe do pobede, ali je ipak za protivnika imao svog dobro poznatog rivala Ðokovića, koji je kao i do sada bio najbolji kada je najteže. Tokom četvrtog seta došlo je do prekida meča zbog kiše, a desetominutna pauza iskorišćena je da se zatvori krov stadiona kako bi finale moglo da bude nastavljeno.

Posle prekida pri rezultatu 4:4, Novak i Rafa nastavili su set koji je do kraja bio jako neizvestan. Ipak, na kraju Nadal je u taj brejku četvrtog seta bio bolji i dobio ga sa 7:6.

Peti set je bio pun oscilacija. Kada se mislilo da je pri vođstvu Rafaela Nadala od 4:2 možda sve rešeno, neverovatni Đoković vraća se u meč i izjednačava rezultat na 4:4. Potom potpuna dominacija Novaka na terenu. Osvaja set rezultatom 7:5 i upisuje sebe još jednom kao pobednika Australian Opena. Novak Đoković je još jednom pokazao zašto je najbolji teniser sveta i dokazao da trenutno nema konkurenciju u belom sportu.



Autor: J.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>