Region

Svet

Novak Djoković u filnalu Australian Opena (Video)

U sjajnom polufinalnom meču Australian Opena i reprizi prošlogodišnjeg finala, Novak Đoković pobedio je Endi Mareja rezultatom 3:2 po setovima 6-3, 3-6, 6-7(4), 6-1, 7-5 posle skoro pet sati borbe.

Novak Djoković u filnalu Australian Opena (Video)



Novak Đoković, koji je u prošle sezone osvojio 10 turnira, među njima i tri Grand Slam , danas je za nijansu bio bolji u odnosu na Endi Mareja.

Novak je dobio prvi set sa 6-3 uz dva brejka i jedan izgubljeni servis. U drugom setu je prvi teniser sveta poveo sa 2-0 i propustio priliku za dvostruki brejk. Marej je posle toga zaigrao mnogo bolje i osvojio šest od sledećih sedam gemova.

U trećem setu je Marej prvi došao do brejka za 2-1, ali je Đoković odmah uzvratio i izjednačio na 2-2. Britanac je servirajući kod 4-5 spasio tri set-lopte, da bi kod rezultata 5-5 napravio brejk i izborio servis za treći set. Ipak, ni tu nije bio kraj. Đoković se vratio i oduzeo servis Mareju za taj brejk. Ipak, u 13. gemu Marej je poveo sa 6-3 i iskoristio drugu set-loptu.

Nakon toga je usledio period Đokovićeve dominacije. U četvrtom setu je škotski teniser je potpuno pao. Nakon što je Đoković poveo s 4-0, Marej je ipak uspeo da se barem malo vrati u set, ali je propustio dve brejk lopte za smanjenje rezultata na 4-2. Do kraja seta koji je Đoković dobio sa 6-1 bio je poprilično nezainteresovan

Prava drama nastaje u petom setu gde Marej ponovo počinje da daje svoj maksimum.  Spasio je tri brejk lopte kod zaostatka 1-2, ali je Đoković u šestom gemu napravio brejk, poveo s 4-2, a potom i s 5-2. Ipak, ni tu nije bio kraj ovoj dramatičnoj priči. Marej se vratio potpuno u meč i izjednačio rezultat na 5-5, pritom je u devetom gemu oduzeo servis Novaku bez izgubljenog poena.

Kulminacija uzbuđenja dogodila se u 11. gemu, u kome je Marej imao tri brejk lopte kod rezultata 5-5. Na drugoj je Đoković u razmeni 29 udaraca  napravio najbitniji poen na meču. Đoković je pobedu i priliku za odbranu titule osigurao brejkom u 12. gemu.

"Bila je ovo prava fizička borba, gotovo pet sati. Jedan od najboljih mečeva koje sam ikada odigrao" – rekao je Đoković odmah nakon meča.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>