Region

Svet

Region

Korejci i Japanci u Srbiji snimaju film

Predstavnici južnokorejske producentske kuće "More In Group" obišli su lokacije u Srbiji za snimanje projekta pod radnim nazivom "Mirakl", saopštila je danas Srpska filmska asocijacija (SFA) koja se bavi promocijom naše zemlje kao poželjne destinacije za strane filmske ekipe.

Korejci i Japanci u Srbiji snimaju film



Početak snimanja, u koprodukciji sa Japanom, planiran je za proleće ove godine.

Lokacije u Beogradu oživeće, u skladu sa scenarijem, ulice nemačkog grada Štarbrukena, a i naši glumci dobiće priliku za neku od uloga.

Producent T. J. Ćung, poznat po saradnji sa rediteljem Vong Kar Vaijem na filmu "Srećni zajedno", koji je nagrađen u Kanu, izjavio je da su mu mnoge kolege u Americi i zapadnoj Evropi zdušno preporučile Srbiju.

"Rekli su mi da je Srbija savršena zemlja za snimanje u Evropi po prihvatljivim cenama. Kada smo došli u prvi obilazak shvatio sam da su u potpunosti u pravu. Entuzijazam, pozitivan stav i podrška naročito su nam pomogli da se pripremimo za predstojeće snimanje u Srbiji", kazao je on.

Ćung je "impresioniran potencijalom, vizijom za ovaj projekat i kvalitetom rada u Srbiji", ističu u SFA.

"Ne samo za film, već i TV projekte i reklame, Srbija nudi sve što je potrebno. Ako odaberete da snimate u Evropi, a da niste pre toga obišli Srbiju, to je velika greška", ocenio je on.

Reditelj "Mirakla" Sang Man Kim opisao je Beograd kao "veličanstven studio pod vedrim nebom sa raznolikim licima i lokacijama".

"Profesionalna podrška SFA i veliko iskustvo lokalnih firmi na međunarodnim filmskim projektima garantuju kvalitetne rezultate", dodao je on.

Film govori o korejskom operskom pevaču Bae Jae Ćulu čiji život je obeležila slava stečena širom Evrope, potom tragedija usled gubitka glasa i put ka oporavaku u Japanu. Taj lik tumačiće mladi i perspektivni korejski glumac Yoo Ji Tae.

Članica SFA Milica Božanić ističe da je ovo prvi filmsko-operski projekat u inače rastućoj korejskoj produkciji, a istovremeno i prvi koji će se snimati u Srbiji.

"U realizaciji će učestovati nekoliko naših frmi iz oblasti filmske produkcije. Kao asocijacija čiji je osnovni cilj privlačenje stranih produkcija izuzetno nam je važno da na ovaj način filmskim kućama, našim članovima, otvaramo vrata saradnje sa novim tržištima", rekla je ona.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>