Region

Svet

Tura Djoković za ponos Beograda

Ideja „Alo!“ po kojoj bi srpska prestonica u svoju turističku ponudu mogla da uvrsti svojevrsnu turu „Đoković“, koja bi obožavaocima najboljeg tenisera sveta mogla da ponudi nezaboravan obilazak svih važnih mesta u njegovom životu i karijeri, naišla je na pozitivne reakcije.

Tura Djoković za ponos Beograda



Među prvima su reagovali čelnici Turističke organizacije Beograda, koji smatraju da bi takva tura podigla ugled srpskoj prestonici.

"Mislim da bi ovakav jedan aranžman, koji je vaš list juče preliminarno predstavio, znatno doprineo promociji grada Beograda, jer je Nole heroj mnogih sugrađana, ali i stanovnika Srbije.

Ako se uradi i koncipira na pravi način, smatramo da bi kao turistička ponuda mogla da bude jedna od atraktivnijih vezanih za Beograd. Naravno, treba o svemu pažljivo razmisliti, pričati i sa Novakom, odnosno sa njegovom porodicom i Teniskim savezom Srbije, ali ako ima prostora za dogovor, zašto da ne - izjavio je za „Alo!“ Dejan Veselinov, v. d. direktora TOB-a.

Čelni čovek ove organizacije podvlači da tura treba pažljivo da bude osmišljena i da bi mnogo ljudi trebalo da bude uključeno u ceo projekat.

- Mi smo već pokušali da napravimo nešto slično, pa smo u vreme ATP turnira Serbia Open organizovali posetu trofejnoj sali Novaka Đokovića, gde smo promovisali njegova dostignuća. Ipak, tura kroz njegov život bila bi ozbiljniji projekat i svakako od koristi za grad Beograd, čiji je Novak ambasador - zaključio je Veselinov.

Turistička organizacija pažljivo vodi računa o zanimljivim sportskim dešavanjima u prestonici, pa će tako svi ljubitelji fudbala imati priliku da u organizaciji Grada Beograda posete ovaj događaj sledeće godine.

"Planirali smo da za sve zainteresovane organizujemo turu „večiti derbi“, koja bi se sastojala iz vožnje autobusom sa otvorenim krovom ulicama Beograda i odlaskom na derbi Zvezde i Partizana. Verujemo da za to ima prostora, kao i za organizovanje zanimljivih tura vezanih za ostale sportske događaje koje ovaj grad ima" - otkriva Veselinov.
 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>