Region

Svet

Ceci odloženo sudjenje za 26.decembar (Video)

Suđenje Svetlani Ceci Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu odloženo je za 26. decembar pošto Ocokoljić nije primio optužni predlog.

Ceci odloženo sudjenje za 26.decembar (Video)



Sudija Danijela Koš danas mu je u sudnici uručila optužni predlog, a potom ga upitala da li mu je potrebno dodatno vreme za pripremu odbrane. Pošto je  optuženi Ocokoljić odgovorio da jeste, sudija Koš je kao datum narednog ročišta odredila 26. decembar.

Ražnatovićeva i njen zet Predrag Ocokoljić optuženi su za nasilničko ponašanje prema direktoru FK Mladi proleter Aleksandru Olareviću.

U sudnici se nisu pojavili  ni oštećeni Aleksandar Olarević kao ni njegova supruga Svetlana pa je iz tog razloga i odbrana zatražila odlaganje kako bi svi zajedno bili saslušani na pretresu.

Olarević je sudu dostavio urednu dokumentaciju da je bolestan i da stoga ne može da prisustvuje ročištu dok su njegova supruga i svedok Slobodan Stepić zbog  nedolaska kažnjeni sa po 50.000 dinara.

Advokat Goran Petronijević, branilac Ražnatovićeve, zamolio je sud da se suđenje nastavi početkom marta podsetivši da bi njegova klijentkinja 22. februara trebalo da izađe iz kućnog zatvora. 

Da podsetimo, krivično delo za koje se terete dogodilo se 2007, a današnje suđenje u Palati pravde počelo je iz drugog pokušaja pošto joj, iako je bila u kućnom zatvoru, sudski poziv nije uručen.

Prema optužnom predlogu, Ražnatovićeva i njen zet su 18. juna 2007. ispred zgrade FK Mladi proleter grubo vređali, a potom naneli i lake telesne povrede Olareviću. U optužnom predlogu se navodi i da ga je pevačica nazivala pogrdnim imenima, a njen zet fizički nasrnuo i pesnicom ga udario u glavu.

Dolazak u zgradu beogradske Palate pravde Ražnatovićevoj je bio prvi izlazak iz kućnog zatvora od juna.

Optužena Svetlana Ražnatović u sudnici je bila ozbiljna, u crnom kaputu, sivoj rolci i crnim pantalonama ispod kojih se nije videla elektronska narukvica. Ražnatovićeva je pred sudijom Koš prozborila tek reč dve pomenuvši 22. februar, dan kada bi trebalo da okonča izdržavanje kazne kućnog zatvora.

U Palatu pravde došla je u pratnji dva advokata i nekoliko članova obezbeđenja. Ražnatovićeva je u samu zgradu suda došla nasmejana i raspoložena. Ovo suđenje pratio je veliki broj ne samo novinara hronike nego i tabloidnih i estradnih časopisa.



Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>