Ostalo

Sme�no

Uz pomoć 3D lasera stvari lebde u prostoru (Video)

Proboj u oblasti 3D tehnologijei mogao bi da donese velike promene kada su u pitanju računari i multimedija. Naime, veliki napori su uloženi u pronalaženje novih i usavršavanje postojećih tehnologija.

Uz pomoć 3D lasera stvari lebde u prostoru (Video)



Prototip  laserskog 3D projektora je konstruisan u Japanu i zasniva se na fenomenu javljanja emisije plazme u tačkama fokusiranja lasera prema koordinatama X, Y i Z. Objekti se u prostoru formiraju javljanjem usijanih tačaka plazme koje emituju svetlost.

Ako je suditi prema najnovijem proizvodu japanskih inženjera, laserskom projektoru svetlosnih 3D prikaza, scene iz filmova će se formirati u prostoru i imati zaista tri dimenzije. Sadašnja realnost nije tako uzbudljiva, ali već u ovoj fazi postoje planovi za buduću primenu ovog proizvoda u reklamne svrhe, a na japanskom Institutu napredne industrijske nauke i tehnologije navode da bi se izum mogao koristiti za ispisivanje poruka u prostoru iznad naseljenih mesta, pozive za pomoć sa brodova i drugih nepristupačnih mesta, pokazivanje pravca u saobraćaju, ispisivanje sportskih rezultata itd.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>