Svet

Region

Simpsonovi pred gašenjem?! (Video)

Sa jedne strane producentske računice i glad za profitom, sa druge skupi glasovi glumaca, u sredini – milionski kolač za podelu. Hoće li spor o visini glumačkih honorara spustiti zavesu na jedan od najuspješnijih crtanih serijala.

Simpsonovi pred gašenjem?! (Video)



Uprkos svim strahovima Homera Simpsona, izgleda da kraj serije neće nastupiti zbog nuklearne katastrofe. Veća opasnost kultnom crtaću preti od igara koje se vode u Holivudu.

Prema navodima portala Huffington, glumci su zapeli u mučnim pregovorima sa producentima, koji od njih traže da prihvate 45-postotno smanjenje prihoda. Prema sadašnjem ugovoru, glumci, njih šestoro, zarađuju oko osam miliona dolara godišnje, ali ne dobijaju postotak od prodaje suvenira i igračaka, a to je ono što predstavlja višestruko obilniji prihod. Tu se zarada meri u milionima i glumci traže svoj deo – producenti to potraživanje osporavaju.

U međuvremenu je 20th Century Fox objavio saopštenje u kome iskazuje dobru volju, ali ne i popustljivost. U njemu stoji: 'Mi verujemo da serija koju obožavaju milioni  ljudi širom sveta može i mora da ide dalje. Ali mi je ne možemo proizvoditi po postojećem finansijskom modelu. Nadamo se da ćemo postići sporazum koji će omogućiti da "Simpsonovi" sa svojim originalnim glasovima traju još mnogo godina", kaže se u saopštenju.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>