Region

Svet

Novak nosi zastavu u Londonu

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac ispuniće želju najboljem teniseru planete Novaku Đokoviću, pa će mu ukazati čast i privilegiju da ponese zastavu Srbije na Igrama u Londonu 2012. Dogovor je pao u petak uveče, u sedištu nacionalnog olimpijskog komiteta, gde je predsednik Divac sa najbližim saradnicima primio Đokovića i ostale Dejvis kup reprezentativce Srbije, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog i Nenada Zimonjića.

Novak nosi zastavu u Londonu



Tema razgovora bio je upravo nastup naših sportista na Olimpijskim igrama u Londonu, a kako je saopšteno iz OKS-a, ugovorene su potrebe i rokovi koji će biti ispraćeni u sledećih deset meseci, kako bi teniski tim Srbije neometano mogao da se fokusira na zajednički cilj - što bolji plasman. Nole je, nesumnjivo, zaslužio, bar po učinku koji je ostvario u 2011. godini, da nosi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara. To je, ujedno, bila i njegova želja, koju je javno pokazao tokom US Opena. "Bio bih neizmerno srećan ako bih nosio našu trobojku i bio na čelu srpskih reprezentativaca na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu.

Za mene bi to bila velika čast. Osećaj kada predstavljate svoju zemlju ne može da se poredi ni sa jednim drugim. U te dve nedelje, koliko traju Olimpijske igre, oči celog sveta uprte su baš u to takmičenje, koje predstavalja najveći sportski događaj. Svaki profesionalni sportista želi da na njemu osvoji medalju, jer je to nešto što ostaje za ceo život, nešto što vidi cela planeta" rekao je Nole tokom boravka u Njujorku. Divac je, dakle, učinio svoj deo posla, sada je još samo na Novaku da nas obraduje medaljom, zlatnom naravno! Ne sumnjamo u njega.

Izvor: Alo
 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>