Region

Svet

Novak Djoković upisao Srbiju u istoriju Vimbldona

Njbolji srpski teniser Novak Đoković, pored osvajanja prvog mesta na ATP listi uspeo je da samo u dva dana ostvari i svoj drugi dečački san, a to je osvajanje Vimbldona.

Novak Djoković upisao Srbiju u istoriju Vimbldona



Noletu je to danas pošlo za rukom, kada je u finalu ovog prestižnog takmičenja uspeo da pobedi svog najvećeg rivala i dojučerašnjeg prvog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima.

Iako je imao dosta oscilacija tokom meča, Novak je uspeo da se na vreme vrati u igru i da Srpski tenis upiše u istoriju Vimbldona, kao prvi Srbin koji je osvojio jedan ovakav turnir.

Prilikom preuzimanja trofeja Novak je imao utisak kao da još uvek sve sanja: "Teško je opisati rečima. Ovo je najbolji dan u mom životu, osvojio sam moj najomiljeniji turnir. Vimbldon je prvi turnir koji sam gledao kao dete i maštao da ću ga jednog dana osvojiti. Danas je došao taj dan".

Novak se takođe zahvalio Nadalu i njegovom timu uz reči da mu je uvek veliko zadovoljstvo kada igra protiv tenisera kao što je Rafa i da se nada da će odigrati još mnogo ovakvih finala.

U ime portala Svet Plus, Novaku čestitamo na osvojenom Vimbldonu i prvom mestu. Želimo mu da što duže ostane prvi teniser sveta i da osvoji još mnogo ovakvih turnira kao što je Vimbldon.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>