Ostalo

Sme�no

Šta je zapravo karmički dug i kako možete znati da li ga imate?!

Karmički dug: Razumeti svoju prošlost za bolju budućnost. Otkrijte kako karmički dug iz prošlih života može uticati na vaš trenutni život i kako ga možete izbalansirati. Saznajte o znacima karmičkog duga, karmičkim odnosima, i kako numerologija može otkriti vaš karmički broj duga.

Šta je zapravo karmički dug i kako možete znati da li ga imate?! Foto: Freepik





Kažu, "Što seješ, to ćeš i žnjeti", i ako verujete u karmu, možda vas zanima da ponekad karmu smatraju da prevazilazi životna doba. Karmički dug je upravo to: karma iz prošlih života.

Dobra vest je da, kada razumete svoju, možete preduzeti korake da je izbalansirate. Evo šta trebate znati o karmičkom dugu, prema stručnjacima.

Šta je karmički dug?

Karmički dug opisuje nešto što se dogodilo u prošlom životu za što sada ispravljate u ovom životu, objašnjava numerolog i autor knjige "Vi ste kosmički kod" Kaitlyn Kaerhart za mbg.



Vidovnjakinja i akupunkturistkinja Deganit Nuur dodaje da "kada niste savladali karmičku lekciju, ona će se ponavljati iznova i iznova dok je ne savladate."

S tim u vezi, i ona i Kaehart dodaju da karmički dug ne mora značiti kraj sveta. Većina nas ima karmu—ali držati strah i sram oko toga nije korisno za rast. Umesto toga, postoje mnogi ispunjavajući načini na koje možemo "vratiti" ili izbalansirati te dugove.

Na primer, istraživanja pokazuju da pomažući drugima zapravo možete poboljšati svoj život u budućnosti—možda objašnjenje za balansiranje vaše karme u ovom životu.



Znaci da imate karmički dug:


Doživljavate navodno neobjašnjiva ponašanja i obrasce.

Prema Nuur, ako se ne može objasniti u ovom životu, verovatno je ukorenjeno u prošlom životu. "Ovo obično objašnjava većinu iracionalnih strahova ili drugih ponašanja ili obrazaca koji inače ne bi imali smisla u kontekstu ovog života."

Bilo da je u pitanju strah od otvorenih voda, averzija prema radosti, nepoverenje prema figuri autoriteta, itd., ako nema ničega iz ovog života što može objasniti osećaj ili ponašanje, može poticati iz prošlog života.



Prilike za savladavanje se nude.

Koliko god se trudili da izbegnete problem, ako ne uspete da se pozabavite svojim karmičkim dugom, on će se nastaviti pojavljivati, pozivajući vas da izmirite račune i savladate svoju karmu.



"Baš kao i bilo koji obrazac, ovi nezavršeni ciklusi karme mogu postati navike ako ne negujete samosvest", objašnjava Nuur, "tako da ćete s vremenom samo akumulirati sve više i više nezavršene karme."



Imali ste jedan ili više karmičkih odnosa.

Ponekad, karmički dug se odnosi na vrlo bliske odnose koji su prešli preko životnih vekova, što je gde karmički odnosi dolaze u igru.

Možda ćete se stalno nalaziti u odnosu sa jednom određenom osobom, na primer, koja vam se čini da vam iznova i iznova predaje istu lekciju. Ti odnosi mogu biti toksični, ali mogu biti i neophodni da bismo prošli kroz naš karmički dug.



Svesni ste jednog ili više tema koje se ponavljaju u vašem životu.

Ponovo, čak i ako pokušavate da zakopate svoje dugove, verovatno već znate teme i probleme koji se neprestano pojavljuju u vašem životu.

Nuur primećuje da nezavršena karma može delovati kao zamka, i teško je ignorisati osećaj zarobljenosti. Karmički dugovi mogu delovati monumentalno i preplavljujuće u nekim trenucima, ali im se ne može izbeći, prenosi mindbodygreen




Imate karmičke brojeve duga.

I na kraju, sa numerološke tačke gledišta, Kaerhart objašnjava da neki (ali ne svi) ljudi imaju karmičke brojeve duga u svom ličnom numerološkom horoskopu. Ti brojevi su 13, 14, 16 i 19.



Karmički brojevi duga:

13: Ako imate broj duga 13, to je povezano sa lenjošću i sebičnošću u prošlom životu. Možete se suočiti sa krivicom drugih i ne preuzimanjem odgovornosti, biti negativni, kao i tvrdoglavi i kontrolišući. Vaša karma je da se držite odgovornim.

14: Broj duga 14 je sve o zloupotrebi slobode, bilo kroz prekomerno uživanje ili dominaciju nad drugima. Možete se suočiti sa nedostatkom samokontrole, prekomernim uživanjem i problemima sa posvećenošću. Vaša karma je da razvijete samodisciplinu i ranjivost sa drugim ljudima.

16: Broj duga 16 može biti najizazovniji za prevazilaženje i označava vrlo jak ego u prošlom životu, kao i probleme u odnosima. Možda ste imali mnogo "neuspelih" veza, teško povezivanje sa drugima i egoističnu crtu. Vaša karma je da budete obzirniji prema drugima i razmislite kako ih utičete.

19: Broj duga 19 ukazuje na osobu koja je zloupotrebila svoju moć u prošlom životu i uzrokovala patnju ljudima. Možete biti sebični ili manipulativni, narcisoidni, i vrlo zabrinuti zbog javnih pojava i percepcije uspeha. Vaša karma u ovom životu je da brinete o drugima kao prioritetu.






Foto: Freepik




Kako da saznate svoj dug?

Sada se možda pitate kako da izračunate karmički dug u numerologiji. Prema Kaerhartu, to je jednostavno kao što je pogledati jednocifrene osnovne brojeve u vašem horoskopu i razmotriti jednačinu koju ste koristili da biste došli do njih.



"Ako je jedan od tih brojeva povezan sa 13, 14, 16 ili 19", kaže, "to znači da imate karmički dug."

Evo kako da izračunate svojih pet osnovnih brojeva i utvrdite da li odgovaraju nekom karmičkom dugu.

Broj ličnosti.
Ovaj broj se odnosi na vašu ličnost i način na koji se odnosite prema drugima. Izračunava se dodavanjem cifara vašeg datuma rođenja i meseca. (Ovde ne uključujte godinu.) Na primer, neko rođen 14. avgusta bi dodao 8 + 1 + 4, što je 13.

Kako se odnosi na dug: Svedeno na jednocifreni broj, 1 + 3 je 4. To je broj ličnosti. Međutim, te osnovne cifre 1 i 3 ukazuju da osoba ima karmički broj duga 13.



Broj puta života.
Da biste pronašli broj puta života, koji je sličan vašem sunčevom znaku u astrologiji, dodajte brojeve vašeg rođendana na isti način kao što je navedeno gore, ali ovaj put uključite i godinu rođenja.

Kako se odnosi na dug: Dakle, recimo da je puni rođendan pomenut ranije bio 14. avgusta 2001. 8 + 1 + 4 + 2 + 0 + 0 + 1 = 16. 1+6 daje 7, (broj puta života), sa 16 kao osnovnim karmičkim brojem.


DNEVNI HOROSKOP
Ne propustite najtačniji NEDELJNI HOROSKOP.
MESEČNI HOROSKOP za maj.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mindbodygreen


>