Ljubav

Style

Muškarcima će mlađe uvek biti slađe - dokazano je

Naučno istraživanje sprovedeno u Finskoj potvrdilo je čuvenu staru izreku "mlađe je slađe". Partneri će, ako mogu birati, uvek pre izabrati mlađu osobu pored koje će se skrasiti.

Muškarcima će mlađe uvek biti slađe - dokazano je



U istraživanju sa 12.656 muškaraca i žena starosti od 18 do 49 godina, naučnici su pokušali otkriti koliko mlađe seksualne partnere ljudi biraju i kakve su veze imali u posljednjih godinu dana.

Naučnici su pretpostavili da će žene najčešće odabrati partnere koji su im bliski po godinama, a muškarci žene koje su mlađe od njih. Istraživanje je to i potvrdilo, prenosi Huffington Post.

Tačnije, mlađe žene, starosti od 18 do 24 godine, najčešće imaju partnere koji su u proseku stariji četiri godine od njih, a s godinama kasnije to su i niže razlike. Kod muškaraca je pak slika sasvim drugačija, ali ne zbog njihove hirovitosti, već biološke evolucije.

Pošto će žene odabrati nešto starijeg muškarca zbog sigurnosti i potomstva, tako će muškarci u mlađoj ženi takođe prvo gledati činjenicu da je verovatno sposobnija da im podari decu kada budu spremni na to, budući da ipak sazrevaju nešto kasnije od žena kada su velike životne odluke u pitanju.

Ovakve se situacije posebno događaju kada muškarci odluče da se skrase u nešto kasnijim godinama i tada će radije odabrati partnerku u srednjim dvadesetima. Možda zvuči grubo, ali tada se obično ne skrase s partnerkom koja je starija od 35 godina.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: photostock/FreeDigitalPhoto.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>