Region

Svet

Premijera: Dino Merlin - Sunce! Pogledajte spot! (Video)

Dino Merlin je premijerno predstavio video spot za pesmu "Sunce", treći singl sa najnovijeg albuma Hotel Nacional.

Premijera: Dino Merlin - Sunce! Pogledajte spot! (Video)



Pesma "Sunce" treći je singl s novog albuma Dina Merlina "Hotel Nacional". Muziku, tekst i aranžman napravio je sam Merlin, dok su u produkciji pesme učestvovali velikani evropske i svetske muzičke scene - Amerikanac Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher) i Šveđanin Gunnar Norden (Lisa Ekdahl, Viktoria Tolstoy).

Pesma je snimana u studijima u Sarajevu, Los Angelesu i Stockholmu, dok je video spot sniman u Rock Clubu Marquee u Sarajevu. Scenario i režiju potpisuje američki reditelj Patrick Marshall koji je sarađivao sa sarajevskom ekipom koju su činili Almir Đikoli (direktor fotografije i kamera), Amel Đikoli (asistent kamermana), te Antonio Toni Ilić iz produkcijske kuće Fabrika (montaža).

Pesma "Sunce" dobila je svoj video spot nakon pesama "Ruža" i "Školjka", koje su u prethodnom periodu imale preko šest miliona pregleda na zvaničnom YouTube kanalu Dina Merlina, dok su drugi video i audio sadržaji s albuma "Hotel Nacional" do sada zabeležili gotovo 15 miliona pregleda.

Pogledajte spot:



Autor: B.B.
Foto: Screenshot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>