Ostalo

Sme�no

Nezavisna društvena mreža Ello preti da uništi Fejsbuk?! (Video)

Za samo nekoliko dana nezavisna društvena mreža Ello, čiji član možete postati  isključivo preko pozivnica, ozbiljan je konkurent da uništi najpopularniju internet mrežu Fejsbuk.

Nezavisna društvena mreža Ello preti da uništi Fejsbuk?! (Video)



Ello društvena mreža oslobođena je oglasa i reklama, a njen član jedino možete postati ukoliko dobijete pozivnicu. Zbog ograničene ponude, pozivnice su prodavane i preko E-baya po ceni od 500 dolara, a za samo nedelju dana ovoj nezavisnoj mreži pridružilo se čak 35.000 korisnika.

"Ello ima za cilj da jednostavnim korišćenjem, pomogne ljudima koji su nezadovoljni novim uslugama društvene mreže Fejsbuk. Ne prodajemo oglase, i podatke o vama trećim licima", kažu iz kompanije Ello i dodaju:

"Verujemo da društvena mreža treba da osnaži ljude, a ne da bude alat obmane i manipulacije. Društvena mreža je mesto gde se ljudi povezuju, stvaraju i slave život. Vi niste proizvod“, stoji u saopštenju ove kompanije.

Ello društvena mreža, čije je sedište u Vermontu, pokrenuta je od strane  grupe umetnika i programera koju je predvodio Pol Budnitz , čije prethodno iskustvo uključuje projektovanje bicikla i robota .

Sam sajt predstavlja kombinaciju Twittera i Tumblra, a korisnici mogu da postavljaju statuse i fotografije, kao i da komentarišu ono šta su njihovi prijatelji postavili.

Kreatori društvene mreže još uvek ne znaju kada će postati dostupni za korisnike Kreatori jer imaju podužu listu unapređenja na kojoj trenutno rade.



Autor: J.B.
Foto: Facebook/ELLO Social Network

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>