Region

Svet

Dino Merlin posle godinu i po dana pauze nastavlja sa nastupima

Posle gotovo 18 meseci pauze, bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin nastaviće da nastupa, a prva stanica na njegovoj turneji koju organizuje povodom 11. albuma "Hotel Nacional" biće Hrvatska i Crna Gora.

Dino Merlin posle godinu i po dana pauze nastavlja sa nastupima



Naime, Dino Merlin promotivnu turneju povodom objavljivanja svog 11. albuma "Hotel Nacional" započeće sledeće sedmice u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a tokom jeseni planirani su koncerti u Sjedinjenim Državama, Kanadi, skandinavskim i drugim zemljama Evrope.

"Svakodnevno dobijamo brojne upite od moje publike koja sa velikim nestrpljenjem očekuje uživo čuti nove ali i stare pesme", kaže Merlin i priznaje da se unapred raduje novom susretu s publikom. "U okviru prošle turneje, tokom četiri godine odsvirali smo na stotine koncerata, do kraja ove godine očekuje nas više od 20 nastupa, što je ustvari priprema za velike koncerte koji će uslediti u 2015. godini."

Prema informacijama od izdavača Merlinovog albuma, prvi tiraž od 40.000 primeraka albuma "Hotel Nacional" već je gotovo rasprodat, što je izuzetan uspeh te će ovih dana, kako najavljuju, biti štampan i novi tiraž albuma, koji je zahvaljujući odličnoj prodaji putem interneta već u prvoj sedmici prodaje zauzeo osmo mesto na Billbordovoj top listi najprodavanijih world music albuma, a samo prva dva singla sa albuma "Ruža" i "Školjka" do sada su zabležile nekoliko miliona pregleda na društvenim mrežama.

Autor: M.P.
Izvor: doznajemo.com
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>