Svet

Region

Preminuo Tomi Ramon (Video)

Tomi Ramon, osnivač, bubnjar i poslednji član originalne postave uticajnog njujorškog pank benda The Ramones, preminio je u svom domu u Kvinsu, 11. jula u 62. godini.

Preminuo Tomi Ramon (Video)



Tomi je rođen u Budimpešti kao Tamaš Erdelji, a emigrirao u Ameriku 1957. godine. U mestu Forest Hils u Kvinsu, gde je rastao, upoznao je Džona Kamingsa - Džonija Ramona, sa kojim je svirao u bendu "Tangerine Puppets". Jedno od prvih "ozbiljnih" pank izdanja u Njujorku sredinom sedamdesetih snimio je upravo bend "The Ramones", a u pitanju je bio debi album - snimljen je za šest dana, navodno sa budžetom od šest i po hiljada dolara.

"Ramonsi" su postali sinonim za pank pokret i muziku sedamdesetih. Prema rečima Tomija Ramona to je bilo zato što "'Ramonsi' nisu bili samo ljudi koji sviraju muziku". "Nije to muzika... to je ideja. To je vraćanje onog osećaja koji je nedostajao muzici. To je pokret ka nečem novom i drugačijem", rekao je bubnjar 1978. godine.

Bend se oprostio od scene 1996. Džoi Ramon je preminuo 2001. godine, Dee Dee se predozirao 2002, a Džoni je preminuo od raka prostate 2004. godine. Ramonsi su primljeni u Rokenrol kuću slavnih 2002. godine.

Najveći hitovi su im "Blitzkrieg Bop" (1976), "Sheena Is A Punk Rocker" (1977), "Rockaway Beach" (1977), "I Wanna Be Sedated" (1978), "Do You Remember Rock'n'Roll Radio" (1980), "The KKK Took My Baby Away" (1981), "Somebody Put Something In My Drink" (1986) i "Pet Sematary" (1989).



Autor: J.B.
Izvor: Mondo.rs
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>