Region

Svet

Džiboni donirao 5.000 evra najugroženijim porodicama u Kragujevcu

Hrvatski kantautor Zlatan Stipišić Džiboni (Gibonni) odlučio je danas da sa 5.000 evra pomogne pet najugroženijih porodica od poplava u Kragujevcu, u kom je nastupio prvi put u svojoj bogatoj i izrazito uspešnoj karijeri, i to u okviru muzičkog festivala Arsenal fest.

 Džiboni donirao 5.000 evra najugroženijim porodicama u Kragujevcu



"Mislim da tako treba i ne bih ja puno o tome", rekao je Džiboni novinarima u Kragujevcu, gde je sinoć održao sjajan koncert.

Na sajtu Arsenal festa objavljeno je da je Centar za socijalni rad Solidarnost predožio da pomoć dobiju porodice u teškom socijalnom položaju pogođene nedavnim poplavama. U dogovoru sa organizatorima festa, pevač je izdvojio po 1.000 evra za pet ugroženih porodica.

Džiboni je 2003. godine imenovan za UNICEF-ovog ambasadora dobre volje.
Karijeru je počeo kao pevač splitskog rok i hevi metal sastava "Osmi putnik", da bi potom pokrenuo i veoma uspešnu solo karijeru kao kantautor prepoznatljivog i osobenog stila u kome dominira mediteranski zvuk. U oktobru 2013. godine prvi put je nastupio u Beogradu, kada je u Kombank areni napravio spektakularni koncert pred oko 18.000 obožavalaca i poklonika njegove muzike, koja godinama dominira na sceni.

Autor: B.B.
Izvor: Beta.rs
Foto: Facebook/GIBONNI Official FanClub

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>