Region

Svet

Vlatko Stefanovski predstavio novi album Seir i najavio druženje sa fanovima u Jugotonu (Video)

U Art Caffe-u Sava Centra, u utorak 13. maja, Vlatko Stefanovski je predstavio album "Seir".  Od poslednjeg Vlatkovog kantautorskog albuma "Kula od karti" prošlo je 11 godina, zbog čega "Seir" ima posebno značenje u njegovoj karijeri. Na albumu se nalazi 10 pesama, 3 na engleskom, dok su ostale na makedonskom, a sam Vlatko kaže da ne bi trebalo da bude problem da slušanje.

Vlatko Stefanovski predstavio novi album Seir i najavio druženje sa fanovima u Jugotonu (Video)



Nakon uvodnih reči, predstavnika izdavačke kuće Grozda Maje, idućih pola sata pričao je i pevao sam  Stefanovski. Vlatko je odsvirao četiri pesme s novog albuma: "Fokusiram i zumiram", "Fosforna mesečina", "Seir" i "Deca na sonceto".

"Seir je verovatno turcizam koji označava stanje duha i tela. Kada recimo sedite isred nekog marketa na "gajbicama" i posmatrate svet iz svog ugla...nekada raspolozenije, nekada mrzovoljnije, ali svakako bez žurbe i loše namere. Jer mi na Balkanu volimo više da gledamo tuđa a ne svoja posla." rekao je Vlatko.

 Na ovo 33 albumu Vlatka Stefanovskog "Seir", kao gosti se pojavljuju Rade Šerbedžija (vokal), Damir Imeri (klavijature i Rhodes el. piano), Karolina (vokal), Gjoko Maksimovski (bas), Dino Milosavljević (bubnjevi), Vasko Atanasovski (bariton i soprano saksofon), Zoran Madžirov (vibrafon), Marko Ramljak (violina), Kiril Kuzmanov (tenor saksofon), Trajče Velkov (truba), Vasil Hadžimanov (Rhodes el. piano), Mite Dimovski (dodatne perkusije) i gudački kvartet Zografski,  a Stefanovski se pobrinuo za tekst, muziku, produkciju i aranžman svake od njih. Novi album "Seir" za srpsko tržište izdala je izdavačka kuća Jugoton-Croatia Records, u saradnji sa Gold Audio Videom.

U sredu, 14. maja u 12 sati Vlatko Stefanovski će biti gost prodavnice Jugoton (Nušićeva 27), gde će se družiti sa fanovima.

Album je najavljen prvim singlom "Superheroi" u kojem gostuje i Rade Šerbedžija, a danas je objavljen i drugi singl "Deca na sonceto". Reč je o pesmi za istoimeni makedonski film redatelja Antonia Mitričeskog u kome glume Emir Hadžihafizbegović i Ivana Pavlaković, a jednu od uloga ima i Vlatko Stefanovski.



Autor: A.K.
Foto: Željka Dimić

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>