Region

Svet

Lepa Brena: Jedino me još mama zove Fahreta, umetničko je zamenilo moje pravo ime

Muzička diva Lepa Brena je odlučila da otkrije kako je nastalo njeno umetničko ime, da je i dalje bolje ožiljci kad se seti kidnapovanja njenog sina, kao i da se sa setom seća raspada Jugosavije.

Lepa Brena: Jedino me još mama zove Fahreta, umetničko je zamenilo moje pravo ime



Lepa Brena: Neću se smiriti dok ne pronađu otmičare!
Pevačica Lepa Brena je ostavila trag u muzičkoj istoriji Balkana, kaže da su joj među dražim nastupima koncert u Sofiji, a da joj je mnogo teško palo kada se Jugoslavija raspala.

"Jedino me još mama zove Fahreta. Tako su me zvali drugovi i profesori iz gimnazije i osnovne škole. Umetničko ime je zamenilo moje pravo ime, iako nisam baš bila luda za imenom Brena jer mi se nije naročito dopadalo. Prvi put me tako nazvao moj profesor Vlada Bajer jer sam se isticala u košarci i kada me je Saša Popović pitao imam li neki nadimak koji se lako pamti, setila sam se Brene. Fahreta se nije dalo skratiti, a da bude upečatljivo i neobično", kaže pevačica za svoje umetničko ime.

Ona kaže da je sa pokojnim ocem imala posebnu vezu, a on je od nje zahtevao da prvo završi školu. "Moj pokojni otac mi nikada nije zabranjivao da pevam, ali je tražio da prvo završim školu. Brinuo je da mu dete ima sigurnu budućnost i time se rukovodio. Kada je došao na moj nastup u Bačku Palanku, nije mi javio da dolaze on i mama, ali zato kada se naš nastup završio, prišao je i čestitao mi. To je ujedno bio i njegov blagoslov, da se borim i da uspem u profesiji za koju sam rođena. Tata je tada video kako publika reaguje na mene i shvatio da ću biti srećna i uspešna ako se budem bavila onim što mi zaista leži. Tate nekako emotivnije reaguju kada su ćerke u pitanju, a ja sam bila najmlađa, mezimče cele porodice", kaže Brena.

Pre 14 godina, Brena je doživela najbolniji trenutak u životu, kada je kidnapovan njen sin Stefan. "Kada vam se dogodi to što se desilo mojoj porodici, to vam trajno ostane kao ožiljak i zaista se nerado sećam tih najdužih sedam dana u mom životu. Kao majku mogu da me razumeju sve majke ovog sveta, a kao čoveka svi oni koji shvataju šta znači kada ne spavate noću čekajući i razmišljajući gde vam je dete", kaže sa bolom pevačica.

"Moju karijeru su obeležili veliki koncerti, poput onog u Sofiji, gde je 100.000 Bugara uglas sa mnom pevalo „Jugoslovenku“. To je trenutak kada vam se uzburkaju emocije i kada shvatite da vas je neko zaista privilegovao kada vas toliko ljudi voli. Ne mogu ni da pobrojim mesta i gradove gde sam sve pevala, ali ne znam da li postoji osoba posle Drugog svetskog rata koja je održala više koncerata od mene. Zato mi je najteže bilo kada se raspadala Jugoslavija, zemlja koju sam znala kao svoju domovinu. Nisam mogla da pevam jer se sve oko mene urušavalo kao kula od karata", završila je Brena izjavu za "Alo!".

Autor: A.K.
Izvor: Alo.rs
Foto: Facebook/Lepa Brena

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>