Region

Svet

Zvonko Bogdan koncertom obeležio 45 godina svog estradnog rada!

Legenda tamburaške muzike Zvonko Bogdan sinoćnim koncertom u centru "Sava" obeležio je 45 godina svog prisustva na estradnoj sceni.

Zvonko Bogdan koncertom obeležio 45 godina svog estradnog rada!



Ljubitelji tamburaške muzike sinoć su u Sava centru uživali uz legendu Zvonka Bogdana, koji je izvanrednim nastupom obeležio čak 45 godina svog diskografskog i autorskog rada. Na nezaboravno muzičko putovanje publiku su najpre poveli tamburaši, a posle petnaestak minuta na sceni se pojavio slavni pevač, dočekan burnim aplauzom Beograđana.

Svečani koncert kojim je Zvonko proslavio svoj dugogodišnji staž, bard starogradske pesme nazvao je po svojoj prvoj numeri objavljenoj davne 1968. godine - "Svake noći tebi pevam". A prošle noći, on je pevao mnogobrojnim zaljubljenicima u zvuk tamburica.

Uz pratnju Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina i šest tamburaša sa severa Bačke, Zvonko Bogdan se pesmom vratio u detinjstvo, na salaš svog dide, prisetio nastupa u kafani, gde je započeo karijeru,ali i vojvođanske ravnice za koju je neraskidivo vezan.

Posetioci su uživali u Zvonkovim hitovima, autorskim kompozicijama, ali i pesmama koje ne pripadaju njegovom stvaralačkom opusu, tačnije numerama koje je obradio, prepevao i otrgnuo od zaborava, udahnuvši im posebnu emociju.

Bard panonske šansone je još jednom istakao da su ga za stvaranje insipirisali određeni ljudi, vreme i događaji i da je inspiraciju nalazio na svakom koraku. Publika je uživala u svakoj pesmi. Ali, dva sata je bilo malo da Zvonko Bogdan pesmom kaže sve ono što je stvarao prethodnih 45 godina. Tek toliko da podseti na zlatnu karijeru i pesme koje su ostavile neizbrisiv trag u starogradskoj muzici.

Autor: T.I.
Izvor/Foto: novosti.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>