Region

Svet

Merima Njegomir: Pevati sevdalinke je nebeski doživljaj!

Tradicionalni koncert "Veče sevdaha" biće održan u beogradskom Sava centru 26. novembra, a jedna od gošći biće Merima Njegomir koja se izrazito raduje ovom koncertu.

Merima Njegomir: Pevati sevdalinke je nebeski doživljaj!



"Posebno se radujem koncertu "Veče sevdaha", to je koncert koji okuplja istinske zaljubljenike u sevdalinke, a ja sam zaista jedna od njih. To je posebno veče koje se ne propušta i očekujem da ću zajedno s kolegama pevati predivne sevdalinke u dupke punoj dvorani, kao i prethodnih godina!", kazala je Merima Njegomir ususret tradicionalnom koncertu "Veče sevdaha" od koga nas deli nešto manje od nedelju dana.

Veliko interesovanje za koncert Veče sevdaha 26. novembra u Sava centru (Video)
Poznata po dugogodišnjem negovanju izvornih i tradicionalnih pesama i po svom upečatljivom i snažnom vokalu, Merima Njegomir nije propustila ni koncert sevdalinki koji je održan u zagrebačkoj koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" 6. novembra, na kome joj je zagrebačka publika jasno pokazala koliko je ceni. "Uvek se rado setim svog prvog nastupa u Lisinkom, pevala sam kao gošća Predraga Živkovića Tozovca i to je dvorana u koju se uvek rado vraćam. Prošle godine sam na koncertu sevdalinki u Lisinskom pevala uz Omladinski hor Zenica i posebno mi je drago što ću i 26. novembra po prvi put pevati uz taj vrhunski hor koji neguje sevdalinke na sceni Sava centra. Omladinski hor Zenica ovaj koncert će zaista učiniti još posebnijim, uz orkestar maestra Dinka Mujanovića i svih mojih kolega pevača s kojima ću deliti scenu. Moram reći da je ovo jedinstvena prilika da toliko sjajnih interpretatora sevdalinki i starogradskih pesama zapeva u istoj večeri, a činjenica je da sevdalinke pevaju i neguju samo oni pevači koji ih zaista poznaju, osećaju i vole, a to publika uvek oseti i prepozna", rekla je Merima Njegomir, uz koju će u sklopu "Večeri sevdaha" pevati Hari Varešanović, Marija Šestić, Enes Begović, Reuf Feković, Marinko Rokvić, Muhamed Mujkanović, Vesna Hadžić, Boki Milošević i mnogi drugi.

Inače, Omladinski hor Zenica jedan je od najistaknutijih horova s područja Bosne i Hercegovine, koji već dvadest godina pod dirigentskom palicom Milenka Karovića beleži uspehe i saradnje s poznatim pevačkim imenima. Sa svojih pedeset vokala, hor se posebno može ponositi i uspesima na koncertima sevdalinki, a svakako treba istaknuti da su već davne 2003. pevali u Zetri na čuvenom koncertu pokojnog doajena sevdalinke Safeta Isovića.

"Već sada mogu najaviti da ću uz Omladinski hor iz Zenice na koncertu izvesti jednu posebno dirljivu sevdalinku. Radi se o pesmi 'Tebi majko misli lete' koju posebno volim, a kad je pevam s horom, to je za mene jedan neopisiv, nebeski doživljaj", otkriva Merima, koja je kroz četrdesetogodišnju uspešnu karijeru na našim prostorima postala sinonim kvalitetne narodne i tradicionalne muzike.

"Sevdalinka je pesma iz duše, prelepa ljubavna pesma, pesma o čežnji, pesma koju osećamo u Srbiji, u Bosni, u Makedoniji, u Hrvatskoj. Sevdalinke se prenose s kolena na koleno, i njihov je kulturni značaj i kvalitet time neupitan. Koncert "Veče sevdaha" jedinstvena je prilika da se doživi, oseti, a i zapeva sva ta opevana čežnja za ljubavlju", zaključila je Merima Njegomir ususret koncertu za koji vlada izuzetno veliko interesovanje i koji će se 26. novembra u produkciji Tomislava Kašljevića s početkom u 20 sati održati u Sava centru.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>