Region

Svet

Diva svetske muzičke scene Natali Kol u Kombank Areni 5. novembra

Dobitnica više Grammy nagrada, kćerka legendarnog džez i pop umetnika Nat King Kola, Natali Kol nastupiće 5. novembra u Kombank Areni.

Diva svetske muzičke scene Natali Kol u Kombank Areni 5. novembra



Natali Kol započela je karijeru početkom sedamdesetih u soul žanru da bi se osamdesetih prebacila na pop i R&B stil, a zatim, devedesetih nastavila koracima svog oca bazirajući se na tradicionalnom popu kome je ostala verna do 2010. godine. Od 1976. do 2009. osvojila je devet Grammy nagrada, uključujući i za najboljeg ženskog R&B izvođača ("This Will Be," 1976), album godine (Unforgettable...With Love, 1992) i najbolji tradicionalni vokalni pop album (Still Unforgettable, 2009).
 
Deveti Grammy u karijeri dobila je 2008. godine za “Still Unforgettable”, album koji joj je doneo i NAACP nagradu za “Najboljeg džez izvođača”. Uporedo je gradila i glumačku karijeru i do sada ima više od 300 pojavljivanja među kojima su i uloge u popularnim serijama "Law and Order" i "Touched by an Angel", filmovima “Lily in Winter” i “Always Outnumbered” sa Laurence Fishburneom kao i učešća u najpoznatijim talk show programima "Oprah Winfrey", "Ellen DeGeneres" i Leri Kinga.

Inspirisana očevim izvođenjem latino pesama, Natali Kol je u junu ove godine za Verve/Universal izdavačku kuću, objavila album na španskom jeziku  "Natalie Cole En Español". U svom prvom studijskom albuma posle petogodišnje pauze, Natalie je sa orkestrom snimila 12 pesama na kojima su joj se pridružili Andrea Bocelli, Juan Luis Guerra, Arturo Sandoval a na pesmi "Acércate Más" ("Come Closer to Me") i Nat King Kol preko verzije koju je snimio 1958. godine.
 
Natali Kol nastupiće u Beogradu po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Autor: M.P.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>