Region

Svet

Aleksandra Radović: Volela bih da spojim glumu i muziku

Aleksandra Radović privela je kraju snimanje dugo očekivanog četvrtog studijskog albuma. Pesme su urađene i otpevane, a za neke su već gotovi i aranžmani.

Aleksandra Radović: Volela bih da spojim glumu i muziku



Preostalo je samo da bosanski muzičar Nikša Bratoš, koji trenutno završava album Zdravka Čolića, uradi svoj deo i CD može u štampu. Iako postprodukcija čini manji deo posla, Aleksandra smatra da je nezahvalno određivati tačan datum izlaska albuma dok ne sklopi dogovor sa izdavačima.

"Teško je opredeliti se između izdavačke kuće ili izdavanja albuma o svom trošku", izjavila je Aleksandra Radović. "Očekujem da će nove pesme biti dostupne publici na jesen, a najavni singl će izaći u septembru, za koji ću snimiti i spot. Sigurna sam da će se u njemu pronaći mnoge žene. Nisam menjala autorski tim, osim što je Boris Krstajić, autor singla "U inat prošlosti", učestvovao sa nekoliko pesama. Na prvom albumu bila sam većinski autor, a u međuvremenu sam se ulenjila, čekajući da mi se jave prave reči i melodije. Imam nedostatak vremena, jer sam usmerena i na dete, pa sam tek na nedavnom odmoru uspela malo da se osamim i napišem nekoliko lepih tekstova. Potpisala sam pola albuma."

"Žar ptica" je, prema podacima SOKOJ, bio najtiražniji album 2009. Da li je danas unosno izdavati CD?

"Na internet pirateriju se, nažalost, ne može uticati. Unazadila je prodaju i proizvodnju nosača zvuka. Problem je u tome što u Srbiji još nije uspostavljen sistem poput "Ajtunsa", sa kojeg bi za simboličnu cenu ljudi skidali pesme. Na taj način bismo i mi došli do nekakve zarade, koja bi bila kakva-takva satisfakcija."

Gde je razmena energije sa publikom veća: pod vedrim nebom ili u intimnoj dvorani?

"Volim male prostore. Najdraži mi je sarajevski "Koloseum", koji prima 1.500 ljudi, ali kada se naguraju. Dolaze isključivo oni koji vole moju muziku, a činjenica da ih sve vidim čini atmosferu prijatnijom. Na velikim koncertima prisustvuju i fanovi i oni koji me ne slušaju privatno, već su tu da bi se dobro proveli. Sve ima svoje čari, ali više sam za blizak odnos sa publikom. Ipak, želja mi je da sledeći koncert priredim Beograđanima na Tašmajdanu."

Šta se dešava sa kompilacijom najvećih hitova narodnih pesama u džez obradi?

"Publika se uželela novih pesama, pa sam zbog toga prolongirala rad na kompilaciji. On traži veliku posvećenost i pažljivo pristupanje modifikaciji melodija, ali i u pevačkom smislu. Pesme treba da zadrže narodnjačku notu, a da dobiju novi život u pop-džez maniru. Posvetiću se tome kad izdam novi album."

Bilo je zapaženo vaše gostovanje u seriji "Pevaj, brate". Da li biste prihvatili veći glumački angažman?

"U poslednje vreme radim sa Draganom Vujićem Vujketom na sinhronizaciji animiranih filmova. Otpevala sam numeru za "Kralja lavova" i glumila kraljicu Taru u "Čuvarima tajnog kraljevstva". Očarala me je nova dimenzija umetnosti s kojom ranije nisam imala dodira. Volela bih da spojim glumu i muziku u pozorišnom mjuziklu. Čini mi se da bih se dobro snašla kao autor muzike i izvođač.", zaključuje Aleksandra.

Autor: I.M.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>