Region

Svet

Gitarijada u Zaječaru završena: Nezapamćena gužva u poslednje dve decenije! (Foto)

Grupa Mad fektori proglašena je za pobednika ovogodišnje 47. Gitarijade. Ovu odluku doneo je četvoročlani žiri u sastavu Branimir Lokner, Dragiša Radulović, Dragutin Matošević i Dejan Najdanović Najda.

Gitarijada u Zaječaru završena: Nezapamćena gužva u poslednje dve decenije! (Foto)



U takmičarskom programu nastupilo je 12 grupa iz regiona, a publika je svojim glasovima opet priznanje dodelila domaćem sastavu Huti Ota Tre. Zaječarcima je pripala nagrada u iznosu od 100.000 dinara, dok će momci iz Vranja dobiti snimanje spota u vrednosti od 3.000 evra.


Foto: Nebojša Mandić

"Nismo očekivali pobedu jer je konkurencija bila izuzetno jaka. Svi smo pobednici. Družili smo se lepo 20 sati dnevno, a moji favoriti bili su Dolija i Opskjur", kaže Stefan, pevač pobedničkog benda.

Mad fektori već ima drugu nagradu sa Požarevačke gitarijade. Momci sviraju metal, a sastav čine basista Nemanja Stanković, gitarista Milan Stefanović, bubnjar Nemanja Milanović i pevač Stefan Milanović.

"Još nemamo ideju kakav spot ćemo snimiti. O tome ćemo razmišljati kad proslavimo pobedu. Snimili smo promo-disk. Planiramo da izdamo i album nakon pobede", kažu momci iz benda.

Ljubimci publike Huti Ota Tre nasmejali su sve primajući nagradu.
"Hvala Zaječaru, hvala gostima i hvala meni", rekao je jedan od članova ovog sastava.


Foto: Nebojša Mandić

Gitarijada, s predsednikom Skupštine Zaječara Sašom Mirkovićem na čelu, vratila je nadu mnogima da ovu rok manifestaciju očekuje bolja budućnost, jer ovakva gužva nije zapamćena u poslednje dve decenije. Koncert Parnog valjka posmatralo je više od 50.000 posetilaca. Kako su saopštili organizatori, procenjuje se da je nastupe na svim binama tokom tri dana videlo između 90.000 i 100.000 ljudi, što grad u Timočkoj Krajini ne pamti još iz najboljih dana.

Autor: M.P.
Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>