Region

Svet

Andrea Bočeli - Arena oduševljena koncertom maestra! (Foto)

Posle pet godina sjajni italijanski tenor Andrea Bočeli ponovo je nastupio u Beogradu i svojim vokalnim umećem oduševio publiku.

Andrea Bočeli - Arena oduševljena koncertom maestra! (Foto)



Pred oko 10.000 ljudi u "Kombank Areni", jedan od najboljih glasova današnjice predstavio se auditorijumu širokim repertoarom, na kome su se, između ostalog, našle arije iz opera slavnih kompozitora klasične muzike.

Bočeli je na sceni ogromnih proporcija imao podršku 145 pevača akademskog hora "Obilić", kao i 69 muzičara simfonijskog orkestra "Camerata Serbica". Beogradskoj publici takođe su se predstavili italijanski sopran Paola Sangvineti, ženski vokalni kvartet "DIV4S", odnosno gitarski duo "CARisMA".



Ceo muzički spektakl, koji je trajao preko dva sata, odvijajao se pod dirigentskom upravom Marčela Rote. Koncert je počeo orkestarskim izvođenjem opere "Nabuko", a onda je na scenu izašao Bočeli i otpevao ariju "Il trovadore". Nakon toga, sjajni italijanski tenor Beograđanima je pevao napolitanske pesme, ali i numere sa svog novog albuma "Passione", na kome je svakako najpoznatija "Quizas,quizas, quizas" (u orginalu otpevana sa Dženifer Lopez).

Publika, koja je sa oduševljenjeno pratila ovaj muzički spektakl, nije bila uskraćena ni za stare hitove. Posebne ovacije i aplauz dobile su numere "Con te partiro", koju je otpevao sa sopranom Paolom Sanjivnetijem, i "Nesun dorma". Oduševljenje publike izazvao je i nastup sastava "DIV4S", koji je na italijanskom jeziku izveo numeru iz filma “Kum”.
Maestro je zvanični deo koncerta završio numerom "Canto della terra" sa albuma "Vivere", a potom je na bis izveo "I found my love in Portofino", "Quizas,quizas, quizas",  "Con te partiro" i "Nesun dorma".

Spekatklu u "Areni" prisustvovao je kraljevski par Karađorđević, roditelji Novaka Đokovića Dijana i Srđan, kao i TV voditeljka Suzana Mančić.



Autor: M.P.
Izvor: Telegraf
Foto: Telegraf, Tanjug/Dragan Stanković

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>