Region

Svet

Zabranjeno pušenje: Novi album i novi spot (Foto)

Tema spota i same pesme "Boško i Admira" bazira se na istinitoj tragičnoj ljubavnoj priči Bošnjakinje i Srbina koji stradaju pokušavajući da pobegnu iz ratnog Sarajeva

Zabranjeno pušenje: Novi album i novi spot (Foto)



Sarajevska grupa "Zabranjeno pušenje" snimila je spot za novu pesmu "Boško i Admira" koji će premijerno biti emitovan 6. aprila, a kojim će ova grupa ujedno najaviti i deseti album planiran za septembar.



Pesma "Boško i Admira" napravljena je na osnovu istinite priče o tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu koji su stradali dok su zajedno pokušavali napustiti opkoljeni grad. Mnogima poznati kao sarajevski Romeo i Julija, ubijeni su 18. maja 1993. godine na Vrbanja mostu. Snajperski metak najpre je pogodio Boška koji je izdahnuo na licu mesta, dok je drugi hitac pogodio Admiru, ostavivši joj taman toliko snage da dopuzi do svog mrtvog dečka, gde ga je zagrlila i izdahnula.



"Spot je sniman na više lokacija u Sarajevu, a režira ga Žare Batinović, poznati hrvatski reditelj. Pokušali smo da dobijemo utisak ratnog Sarajeva, što nije baš bilo lako, s obzirom da je grad danas gotovo u potpunosti obnovoljen. Ipak, uspeli smo uraditi spot i verujemo da će biti vrhunski", izjavio je menadžer grupe Dario Vitez.



Spot za pesmu "Boško i Admira" zbog istorijske vrednosti premijerno će biti prikazan na Dan Sarajeva, a pre albuma najavljenog za sptembar, kako kaže frontmen grupe Davor Sučić, publika može da očekuje još jedan singl.

"Album će imati nekih jedanaest, dvanaest pesama. Ovaj trenutak je vrlo bitan, za ovo neko vreme u kojem su se neke velike stvari za Bosnu dešavale i mislili smo sa tim singlom početi jer je i dvadeset godina od njihovog stradanja i na neki način smo hteli i tom pesmom obeležiti taj trenutak."



Autor: M.P.
Foto/izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>