Region

Svet

Održan 15. Oskar popularnosti u Banja Luci (Foto)

U sportskoj dvorani "Borik" u Banja Luci u utorak uveče održana je dodela muzičkih nagrada pred publikom koja je brojala oko pet hiljada ljudi.

Održan 15. Oskar popularnosti u Banja Luci (Foto)



Pored mnogo svojih kolega, Aca Lukas osvojio je nagradu za najboljeg pevača Balkana. Lukas i njegova koleginica Ivana Selakov osvojili su i nagradu za duet godine za pesmu "Daleko si".



Beogradska grupa Riblja Čorba osvojila je Oskara kao rok grupa godine, dok su Mirza Šoljanin i Nina Badrić nagrađeni Oskarom za najbolji duet godine u pop kategoriji.



Nina i Mirza otpevali su svoj hit "Duše su se srele", a pored ove nagrade, Nina Badrić osvojila je i Oskara za najlepši glas na prostorima bivše Jugoslavije.

"Srećna sam što se dostojanstveno bavim muzikom, a još mi je draže što nisam upala u zamku kvantiteta. Biram pesme i pevam ih sa puno posvećenosti", rekla je Nina primajući nagradu.



Plesni hit godine imaju Cvija i Željko Vasić, koji ima jedan od najboljih albuma u prošloj godini, otkriće u folk muzici je Petar Mitić, dok je žensko folk otkriće godine Milica Pavlović.

Čovek koji je obeležio poslednjih 15 godina je Željko Samardžić, a nagradu za otkriće godine dobila je grupa Lexington. Ni Crvena jabuka nije ostala praznih ruku, ona je proglašena za pop grupu godine.
 


Autor: M.P.
Izvor: Kurir
Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>