Region

Svet

Vanja Mijatović izlazi iz šok sobe! (Foto)

Mlada "Zvezda Granda" uspešno se oporavlja posle udesa. Osim lekara, uz nju danonoćno dežuraju otac Radoslav i majka Snežana.

Vanja Mijatović izlazi iz šok sobe! (Foto)



Uprkos neizvesnosti zbog teških povreda koje je pre četiri dana zadobila u saobraćajnom udesu kod Novog Sada, vozeći se istim automobilom sa Anom Sević i Stefanom Petrušićem, koji su lakše povređeni, mlada "Zvezda Granda" Vanja Mijatović uspešno se oporavlja na Odeljenju intenzivne nege u kraljevačkom zdravstvenom centru "Studenica".

Vanja je u udesu zadobila prelom grudne kosti i polomila tri pršljena zbog čega je odmah zbrinuta u novosadskom kliničkom centru, a potom prebačena na dalje lečenje u rodni grad. Prvobitno se sumnjalo da je polomila i dva rebra i da je zadobila unutrašnje povrede ali, srećom, te sumnje se nisu obistinile.

Vanjino zdravstveno stanje je sada pod kontrolom, stabilno je i sve bolje. Uprkos povredi pršljenova, kičmena moždina je, srećom, ostala netaknuta, tako da će Vanja nastaviti sa redovnom bolničkom ili možda kućnom negom još mesec ili dva. "U svakom slučaju, mislim da će brzo napustiti šok sobu", rekao je u nedelju za dr Dane Lukić, dežurni hirurg u kraljevačkoj bolnici.



Osim lekara i drugog medicinskog osoblja na Odeljenju intenzivne nege kraljevačke bolnice uz Vanju danoćno dežuraju i njeni roditelji - majka Snežana i otac Radoslav, koji još ne mogu da se povrate od šoka posle saobraćajne nesreće.

"Hvala bogu da se nije desilo najgore, a nama preostaje da se borimo zajedno sa Vanjom sve dok ponovo ne stane na noge. Nadamo se da će uskoro tako biti i to, pre svega, zahvaljujući angažovanju novosadskih i naših lekara u Kraljevu. Dugujemo im veliku zahvalnost, baš kao i ljudima iz "Granda", brojnim prijateljima, znanim i neznanim sugrađanima koji su nam se našli u teškim trenucima. Ali sam gotovo siguran, vratiće nam se Vanja", kroz suze govori njen otac Radoslav, koji je Kraljevčanima poznatiji kao Raco Jež, takođe muzičar sa višedecenijskim stažom.

Umesto razgovora s Vanjom, uspeli smo u nedelju samo da joj mahanjem s visoko uzdignutim palcem otpozdravimo kroz staklo šok sobe koju će, verujemo, već u ponedeljak napustiti.

Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: Novosti, Kraljevacke vesti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>