Region

Svet

Vladimir Graić: Devojkama iz Prvog glasa Srbije je omogućena laka pobeda!

Nakon što je komisija RTS-a saopštila imena autora 15 kompozicija koje će se takmičiti na "Beosongu 2013", duhovi su se uzburkali u roku od nekoliko minuta.

Vladimir Graić: Devojkama iz Prvog glasa Srbije je omogućena laka pobeda!



Digla se prašina naročito kada se ispostavilo da će se čak četiri numere učesnika "Prvog glasa Srbije" naći na festivalu! Najveće "gubitnice" su uzdanice "Zvezda Granda" Vanja Mijatović i Ivana Pavković, koje nisu prošle na "Beosong".

Kompozitor Vladimir Graić Graja, koji je autor pesme za Mijatovićevu i Pavkovićevu, kaže da su njih dve eliminisane jer su predstavljale najveću konkurenciju favorizovanom trilingu iz "Prvog glasa Srbije".

"Ovo je sramota! Budući da se znalo da će Vanja i Ivana biti glavne konkurentkinje devojkama iz Prvog glasa, pojavile su se razne interesne grupacije, i isključivi razlog zbog kojeg naša pesma nije prošla je da bi se Sari, Mirni i Neveni omogućila lagana pobeda! Verovatno smo i Saša Popović i ja ispali naivni jer nismo želeli da lobiramo i na svaki način guramo našu numeru, međutim, ja se takvim stvarima nikada nisam bavio i ne želim sada da se menjam", kaže Graja i dodaje da veoma dobro zna pod kakvim su pritiskom bili članovi komisije.

"Bio sam u žiriju Beovizije od 2003. do 2005. i znam koliko je to stresan posao. Svi vas zovu, čak i prijatelji koje niste videli 20 godina. Nisam ljut, jer zna se ko je 2007. pobedio na Evrosongu… svi znaju za numeru "Molitva" koju sam ja radio i to će ostati zauvek", zaključio je Graić, koji je sa kompozitorom Sašom Miloševićem Maretom uradio numeru koja je Evroviziju dovela u Beograd.

Saša Milošević komponovao je numeru "Ljubav je svuda" sa kojom će finalistkinje "Prvog glasa" Sara Jovanović, Mirna Radulović i Nevena Božović nastupiti na Beosongu. "Velika je čast učestvovati na Beosongu. Sada nam predstoji rad na detaljima u vezi sa nastupom", izjavio je Mare.

"Ovo je očekivani uspeh, jedva čekamo da se čuje Sarina, Neveninina i Mirnina pesma i da se vidi njihov nastup. Ponosni smo na njih. Vidi se da smo uradili veliki posao", rekli su zadovoljno sa TV Prva.

Odlukom  komisije RTS-a je razočaran i Vukašin Brajić, koji sa OT bendom ipak nije uspeo da se dokopa "Beosonga".

"Žao mi je što naša pesma nije prošla jer sam siguran da bi se izdvojila na festivalu. Ne mogu da komentarišem numere koje će učestvovati na Beosongu jer ih nisam čuo, ali nadam se da su bolje od one koju smo mi imali. Jedino u tom slučaju neću biti razočaran. Videćemo", rekao je Brajić.

Autor: B.B.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>